E-books en luisterboeken leen je bij de online Bibliotheek

E-booksBelangstelling voor e-books of luisterboeken? Als lid van de Bibliotheek op het Station kun je e-books en luisterboeken lenen bij de online Bibliotheek.

Gratis toegang
Je hebt gratis toegang tot de collectie van de online Bibliotheek als je beschikt over een ‘Onbeperkt lezen’ abonnement van de Bibliotheek op het station. Ben je lid van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland? Ook dan heb je gratis toegang.

Ruime keuze
Je hebt de keuze uit ruim 30.000 e-books en 3.500 luisterboeken (2020). De collectie is breed, gevarieerd en verrassend. Je vindt er van alles. Elke maand vernieuwen we het aanbod met populaire titels, klassiekers en bijzondere uitgaven.

Hoeveel kan ik lenen?
Je kan 10 e-books en luisterboeken tegelijkertijd lenen voor steeds 3 weken. Boeken zijn onbeperkt beschikbaar en na download zonder internetverbinding te lezen. Boeken zijn dus nooit uitgeleend.

Wat heb ik nodig?
Je bepaalt zelf hoe je leest. E-books lees je binnen de online Bibliotheek-app op je tablet of smartphone. Direct op je e-reader. Of online via je pc of laptop. Luisterboeken beluister je in dezelfde online Bibliotheek-app.

Registreren
Als je e-books of luisterboeken wilt lenen, dan vragen wij je om eerst even een account aan te maken bij de online Bibliotheek. Zo weet de online Bibliotheek wie je bent en van welke Bibliotheek je lid bent. Je gebruikt hiervoor het nummer van je lenerspas. Je pincode is of je geboortedatum (DDMMJJJJ) of het wachtwoord dat je gebruikt voor het verlengen en reserveren van materialen.

Vragen?
Op de website van de online Bibliotheek vind je alle informatie over e-books en luisterboeken.
Of kom naar een van onze mediaspreekuren.

Je hebt 24/7 toegang en e-books en luisterboeken zijn onbeperkt beschikbaar; dus nooit uitgeleend. Bovendien ben je nooit te laat met inleveren; e-books en luisterboeken verdwijnen na 3 weken vanzelf weer van je boekenplank. Boek nog niet uit? Geen probleem dan leen je het boek gewoon weer opnieuw.

Bekijk onze collectie

Selecteer een thema