Stationspoortjes station Haarlem

Op station Haarlem staan stationsspoortjes. Je hebt dus een OV-chipkaart nodig om in te checken en om op het perron (en dus bij de Bibliotheek op het station) te komen. Heb je geen OV-chipkaart, maar wil je wel de Bibliotheek bezoeken? Geen probleem, er zijn nog andere mogelijkheden. 

Hoe kun je de Bibliotheek op het station bezoeken?

Ov-chipkaarthouders 
Om door de poortjes te komen, heb je een OV-chipkaart nodig met een minimum saldotegoed van €10,- of €20,- afhankelijk van jouw reisproduct.  Wanneer je incheckt bij de toegangspoortjes heb je 60 minuten de tijd voordat er een bedrag van de kaart afgaat. Als je binnen die 60 minuten weer uitcheckt dan betaal je dus niets. Bezoekers van de Bibliotheek op het station kunnen, als zij langer dan 60 minuten in de Bibliotheek verblijven, tussendoor uitchecken bij de incheckpaal in de Bibliotheek op het station. Vergeet niet om weer in te checken bij vertrek!

Leden van de Bibliotheek op het station zonder ov-chipkaart 
Leden zonder ov-chipkaart kunnen een passagepas aanvragen. Dit kan via de NS op https://www.ns.nl/reisinformatie/passageproducten. Deze pas wordt gratis door de NS verstrekt, is 2 jaar geldig en werkt alleen als ‘toegangssleutel’: saldo laden of reizen is niet mogelijk. Belangrijk is dat je bij een bezoek aan de Bibliotheek bij binnenkomst met de passagepas uitcheckt en bij vertrek weer incheckt bij de incheckpaal in de Bibliotheek. 

Bezoekers 
Open Ochtenden en andere evenementen
a. Bezoekers die beschikken over een ov-chipkaart kunnen hiermee de poortjes openen; 
b. Leden kunnen een passagepas aanvragen op www.ns.nl/reisinformatie/passageproducten
c. Bezoekers van evenementen zonder passagepas of OV-chipkaart kunnen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland een eenmalig te gebruiken ‘keycard’ ontvangen waarmee zij de poortjes kunnen openen. De keycard is alleen een ‘toegangssleutel’ en geen vervoersbewijs. Bezoekers die zich van tevoren aanmelden voor een evenement, kunnen de keycard opvragen via de Klantenservice, klantenservice@bibliotheekzuidkennemerland.nl
De klantenservice stuurt dan de keycard op. 
Let op: de keycard gebruik je om in te checken bij de poortjes om binnen te komen en bij het verlaten check je uit om het station te verlaten. Dus tussendoor uit- en inchecken is niet nodig!

Bekijk onze collectie

Selecteer een thema